WELPEN

• Jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar.
• Opkomsttijd: zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.
• Teamleider: Noëlle Boonzaaijer

Het welpenspel is gebaseerd op het beroemde jungleboek van Rudyard Kipling. Het verhaal gaat over een jongetje Mowgli, dat wordt grootgebracht door de wolven. In de jungle beleeft hij allerlei avonturen met de wilde dieren die hem opvoeden. Zo kennen we Mang de vleermuis, Baloe de beer, Hathi de olifant, Oe de schilpad, Rama de wolf en Louie de aap. Wat je bij de welpen doet is erg afwisselend. De ene keer loop je een speurtocht in het bos, de andere keer doe je iets aan sport en de week daarna bouw je een toren van bamboe en elastiek. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Hier kun je meer lezen over de spelvisie van Scouting.

Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdagmiddag heb je als welp bij onze scoutinggroep meestal nog twee of drie weekend kampjes per jaar, in mei/juni het Gezamenlijk kamp met de hele scoutinggroep en in de zomervakantie een zomerkamp.

De Junglegids is een gids speciaal voor welpen en staat vol handige tips, informatie, activiteiten en knutselactiviteiten die de welpen zelf of samen kunnen uitvoeren.  In de junglegids kunnen welpen kennismaken met de vernieuwde spelmethode. Samen met Shanti, Mowgli en de dieren uit de jungle maken ze elke week spannende avonturen mee op Scouting. De Junglegids is te koop via de Scoutshop.

 

Meedoen?
Wil je ook een keertje komen kijken bij de welpen? Dat kan, kom op zaterdag langs op ons clubhuis ‘de Kameel’ of stuur een mailtje naar het secretariaat@zuylensteyn.nl. Die zorgt dan dat er contact wordt opgenomen.

De welpen zijn herkenbaar aan een groene blouse. Verder dragen ze een blauwe (spijker)broek en natuurlijk de groepsdas.

Bekijk ook de speciale website van Scouting Nederland voor de welpen voor meer informatie!

Als je oud genoeg bent vlieg je over het algemeen in oktober over naar de volgende speltak, de scouts.