EXPLORERS

• Jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar.
• Opkomsttijd: zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.
• Teamleider: Kevin Taverne

Als Explo van Explorer Afdeling 356 maak je zelf je programma, je bereidt het voor en je voert het uit. Je hebt geen leiding meer maar begeleiding. Voor de begeleiding is dit een subtiel verschil, voor jou is het een belangrijk verschil. Begeleiding bepaalt niet wat je moet doen, dat bepaal je zelf. In principe is alles mogelijk: een lanparty, een weekend wandelen over de Heuvelrug, wilgen knotten, kip aan het spit boven een houtvuur braden, kamperen bij een paalcamping, je expressie de volle vrijheid geven bij een mooi kunstwerk, niets is te gek. Ook het jaarlijkse zomerkamp organiseer je natuurlijk zelf.

Zo leren de explorers om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden. Hier kun je meer lezen over de spelvisie van Scouting.

Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdag heb je als explo bij onze scoutinggroep meestal nog twee of drie weekend kampjes per jaar, in mei/juni het Gezamenlijk kamp met de hele scoutinggroep en in de zomervakantie een zomerkamp, meestal in het buitenland.

In de Explorergids vinden explorers praktische tips om een uitdagend Scoutingprogramma op te stellen en te organiseren. Als Explorer bepaal je samen met de rest van je afdeling wat je gaat doen bij Scouting. Je bent nu echt zelf aan zet! De Explorergids brengt je op ideeën en leidt je stap voor stap door zaken die in eerste instantie misschien lastig lijken. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je je afdeling, inclusief bestuur, kunt organiseren en hoe je je expeditie goed kunt voorbereiden. De Explorergids is te koop via de Scoutshop.

 

Meedoen?
Wil je ook een keertje komen kijken bij de explorers? Dat kan, kom op zaterdag langs op ons clubhuis ‘de Kameel’ of stuur een mailtje naar het secretariaat@zuylensteyn.nl. Die zorgt dan dat er contact wordt opgenomen.

De explorers zijn herkenbaar aan een brique blouse. Verder dragen ze een blauwe (spijker)broek en natuurlijk de groepsdas.

Bekijk ook de speciale website van Scouting Nederland voor de Explorers voor meer informatie!

Als je oud genoeg bent vlieg je over het algemeen in oktober over naar de volgende speltak, de Stam (ook wel ‘Roverscouts’ genoemd) of kun je leiding worden bij een andere speltak.