SCOUTS

• Jongens en meiden van 11 t/m 15 jaar.
• Opkomsttijd: zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.
• Teamleider: Folke den Besten & Rint Haaksma

Als scout doe je afwisselende activiteiten. Een ruig spel in het bos, een kookwedstrijd op houtvuur, touwbruggen maken, kabelbanen bouwen, winterkampen, smokkelspelen, nachtspelen en survivallen. We doen het allemaal en na een paar jaar draai je je hand er niet meer voor om. Op het moment dat je scout wordt, kom je terecht in een patrouille. Dat is een groepje jongens en meiden waarmee je samen in een tent slaapt, een hike loopt met behulp van een kompas, GPS of kaarten en als team opdrachten tot een goed einde probeert te brengen.

Het thema dat centraal staat bij de scouts is de ‘ontdekkingsreis’. De scouts zijn relatief zelfstandig en leren samenwerken met anderen in de groep. Ze leren hun eigen mening te ontwikkelen en gebruiken hun talenten bij allerlei activiteiten. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren. De leiding wordt als het ware een reisbegeleider bij de ontdekkingsreis van de scouts. Hier kun je meer lezen over de spelvisie van Scouting.

Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdagochtend heb je als scout bij onze scoutinggroep meestal nog twee of drie weekend kampjes per jaar, in mei/juni het Gezamenlijk kamp met de hele scoutinggroep en in de zomervakantie een zomerkamp. En één keer in de twee á drie jaar is dat zomerkamp in het buitenland.

De Scoutsgids is een gids speciaal voor scouts en staat bomvol onmisbare informatie. Ga aan de slag met leuke opdrachten, doe testjes, check je horoscoop, lees spannende verhalen en volg de avonturen van zeven scouts: Via deze ploeg kun je goed zien wat je allemaal mee maakt bij de scouts. Installeren, kamperen, zelf een krant maken, primitief koken, hiken en tot slot afscheid nemen om over te vliegen naar de explorers. De Scoutsgids is te koop via de Scoutshop.                    

Meedoen?
Wil je ook een keertje komen kijken bij de scouts? Dat kan, kom op zaterdag langs op ons clubhuis ‘de Kameel’ ofstuur een mailtje naar het secretariaat@zuylensteyn.nl. Die zorgt dan dat er contact wordt opgenomen.

De scouts zijn herkenbaar aan een beige blouse. Verder dragen ze een blauwe (spijker)broek en natuurlijk de groepsdas.

Bekijk ook de speciale website van Scouting Nederland voor de scouts voor meer informatie!

Als je oud genoeg bent vlieg je over het algemeen in oktober over naar de volgende speltak, de explorers.