LiD WORDEN?!

Wat is scouting?
Scouting staat voor uitdaging! Elke zaterdag heeft Scouting Zuylensteyn voor alle jongens en meisjes vanaf 5 jaar een actief en uitdagend programma. Dat kan een speurtocht zijn, creatief, een kampvuur, een playbackshow en zo kunnen we nog veel meer bedenken. Lijkt het jou leuk om samen met andere jongens en meisjes van jouw leeftijd veel lol te hebben en avontuur te beleven?! Kom dan eens een keer kijken!

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels, later avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid.

Een aantal thema’s staat centraal in de ontdekkingsreis van Scouting:
• Een scout ontwikkelt zín eigen talenten. Er is ruimte voor de persoonlijke interesses van ieder kind. Ook bewegen maakt daar deel van uit. Daarom is Scouting zo veelzijdig.
• Een scout verliest de ander nooit uit het oog. Samenspel en samenwerking. Niet voor niets beloven ze elkaar jullie kunnen op me rekenen!.
• Scouts staan open voor hun omgeving. Scouting respecteert alle culturen in de wereld en wil ervan leren. Minstens zo belangrijk is de natuur. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.
Voor een verdere toelichting op de spelvisie van scouting klik je hier.

Welke leeftijdsgroepen zijn er?
Scouting Zuylensteyn heeft ongeveer 130 leden (waarvan 30 staf) en kent verschillende leeftijdsgroepen (speltakken) waarin de kinderen en jeugd actief zijn. We hebben de volgende speltakken:

Bevers: jongens en meisjes, 5-7 jaar
Welpen: jongens en meisjes, 7-11 jaar
Scouts: jongens en meiden, 11-15 jaar
Explorers: jongens en meiden, 15-18 jaar
Stam: jongens en meiden, 18-23 jaar

Meer weten over de speltakken? Of wil je weten in welke speltak jij komt als je lid wordt van Scouting Zuylensteyn? Klik verder via de links. Momenteel zijn er geen wachtlijsten bij de speltakken.

Wanneer is Scouting?
Alle speltakken komen op zaterdagochtend in ons clubhuis ‘de Kameel’ in Amerongen bijeen van 10.00 uur tot 12.30 uur. Er zijn ook weekendkampjes en in de zomer gaan de speltakken (behalve de bevers) een week op zomerkamp. In de kerst- en zomervakantie zijn er geen bijeenkomsten en vaak is er in de tulpvakantie ook op één zaterdag geen bijeenkomst. En soms is de bijeenkomst op een andere tijd dan normaal. Via email van de speltakken word je daarvan op de hoogte gehouden.

Waar vind ik Scouting Zuylensteyn?
Scouting Zuylensteyn heeft een eigen clubhuis in Amerongen, op het sportcomplex de Burgwal. Hier vind je het adres, een kaartje en routebeschrijving naar ons clubhuis

Wat kost Scouting?
Scouting is een relatief goedkope vorm van vrijetijdsbesteding, onder andere doordat we veel kunnen ritselen en regelen. Als je lid wordt van onze scoutinggroep betaal je eenmalige inschrijfkosten van €20,-. Dit is ter dekking van de kosten van onder andere de groepsdas en alle insignes die je krijgt. Daarnaast betaal je contributie. De contributie verschilt per leeftijdsgroep, omdat ook de gemaakte kosten verschillen. De contributie bedraagt ongeveer €30,- a €35,- per kwartaal, afhankelijk van de leeftijdsgroep. 
Naast deze kosten zijn er nog kosten verbonden aan kampen, het uniform en spullen als een slaapzak, een matje en een zaklamp voor als je op kamp gaat. Voor meer informatie over de contributie en de manier waarop de contributie wordt geïnd klik je hier.

Lid worden?
Als je lid wilt worden van Scouting Zuylensteyn dan is er de mogelijkheid om eerst vier keer te komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met Scouting en de groep. Mocht je het toch niets vinden, ben je nergens toe verplicht. Vind je het leuk, dan meld je je definitief aan via het formulier en kun je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Eerst meer informatie?
Veel informatie is te vinden via de andere pagina’s van onze website. We hebben ook een handige informatiefolder: ‘Help mijn kind zit op Scouting Zuylensteyn’ met diverse nuttige gegevens. Informatie vragen kan natuurlijk rechtstreeks aan de leiding van de speltakken of via onze contact pagina.