STAM

• Jongens en meiden van 18 t/m 21 jaar.
• Opkomst zaterdagavond van 19.30 uur tot 23.00 uur (niet elke week).
• Adviseur: 

Als stamlid ben je samen met de andere stamleden zelf verantwoordelijk voor een goed programma en een goede sfeer. Je verzint zelf de programma’s, voert ze uit, organiseert kampen en houdt de financiën bij. De adviseur is er natuurlijk altijd als er hulp nodig is, maar is er voornamelijk als ondersteuning. De stam is “eigenlijk iets wat je moet ervaren om te begrijpen hoe leuk het is”. Hier kun je meer lezen over de spelvisie van Scouting.

Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdag heb je als stamlid bij onze scoutinggroep meestal nog drie of vier weekend kampjes per jaar, in mei/juni het Gezamenlijk kamp met de hele scoutinggroep en in de zomervakantie een zomerkamp, meestal in het buitenland.

Meedoen?

Wil je ook een keertje komen kijken bij de stam? Dat kan, kom op zaterdag langs op ons clubhuis ‘de Kameel’ of stuur een mailtje naar het secretariaat@zuylensteyn.nl. Die zorgt dan dat er contact wordt opgenomen.

De stam is herkenbaar aan een brique blouse. Verder dragen ze een blauwe (spijker)broek en natuurlijk de groepsdas.

Bekijk ook de speciale website van Scouting Nederland voor de stam voor meer informatie!

Als stamlid kun je leiding zijn/worden bij een andere speltak. Eventueel kun je ook op een meer vrijwillige basis meehelpen bij diverse activiteiten of kampen, bijvoorbeeld als kookstaf, creatief team of ……