GROEPSACTiViTEiTEN

Voor de hele groep
Gedurende het scouting seizoen is er bij onze scoutinggroep een aantal activiteiten waar je samen met alle andere (jeugd)leden aan meedoet, van klein tot groot, van bever tot stam. Daarnaast doen we met een kleine jeugdwagen mee aan het Bloemencorso in Leersum waarbij we met jeugdleden een kleine praalwagen vol met dahlia’s plakken.  In oktober is er elk jaar de Z.O.T., een hike voor 16+ scouts. En eens in de vijf jaar vieren we ons jubileum, voor het laatst was dat in 2015 toen we het 50 jarig bestaan van onze Scoutinggroep vierden. we gingen toen met de hele groep op zomerkamp.

Koningsdag
Op Koningsdag is de scoutinggroep ook meestal van de partij in Leersum of Amerongen. We organiseren dan spelletjes of bouwen een parcours, brug of kabelbaan. Het is maar net wat we willen en kunnen. 

Herdenking 4 mei
Zowel in Amerongen als Leersum zijn (jeugd)leden van onze scoutinggroep betrokken bij de kranslegging bij de gedenkplekken voor de gevallenen.

Gezamenlijk kamp
De scoutinggroep organiseert elk jaar een kamp waaraan alle jeugdleden, staf en zelfs het bestuur meedoen; het Gezamenlijk kamp. Vaak is dit kamp in een weekend in mei of juni en wordt het gehouden op de Kameel. Het begint meestal op vrijdagavond en duurt tot zondagmiddag, behalve voor de bevers, die beginnen op zaterdagochtend. Tijdens het kamp zijn er activiteiten die je per speltak doet, maar ook activiteiten in groepjes met andere speltakken. De spelletjes en andere activiteiten staan altijd in een thema, bijvoorbeeld Asterix en Obelix, de Klus, Piet Piraat, verhaaltjes van Duizend-en-één-nacht, Men in Black of Egypte. Het terrein en het gebouw worden dan ook helemaal in thema aangekleed, zelfs staf loopt dan in themakleding rond.
De kosten van het gezamenlijk kamp bedragen tussen de € 20 en € 25.

Geld acties
Eén of twee keer per jaar organiseren we in samenwerking met de ‘Stichting Vrienden van Scoutinggroep Zuylensteyn’ een actie om de groepskas te spekken. Een actie die we wel eens doen is het verkopen van loten voor de Nationale Scoutingloterij die Scouting Nederland organiseert, en waarbij hele mooie prijzen zijn te winnen. Van elk verkocht lot mogen we een deel van het geld houden.  Daarnaast hebben we soms een actie met de verkoop van soep van de echte slager, vogelvoederbollen of iets samen met de Albert Heijn in Leersum. Ook collecteren we meestal voor Jantje Beton, waarbij we twee vliegen in één klap slaan: we halen geld op voor Jantje Beton maar mogen 50% zelf houden. Met het geld dat we door deze acties verdienen kunnen we bijzondere activiteiten en materialen betalen. Bijvoorbeeld een grote tent of een gezamenlijk (jubileum)kamp.

Natuurwerkdag, supporter van schoon
Soms doet onze scoutinggroep ook mee aan de Natuurwerkdag die in november plaatsvindt of zijn we Supporters van schoon en helpen we opruimen in het bos, als dank voor het feit dat we daar zo lekker in kunnen spelen.

Eindejaarsfeest & maaltijd
De laatste zaterdag voor de kerst sluiten we traditioneel af met een gezamenlijke avond, het eindejaarsfeest. Het feest bestaat uit gezellige, leuke activiteiten en een maaltijd. Zo hebben we een keer de Olympische winterspelen gedaan, een chique casino avond gehad, een foute disco party en een playbackshow. Het Eindejaarsfeest inclusief de maaltijd is gratis.