VERHUUR

De Scouting Accommodatie “de Kameel” is eigendom van de exploitatiestichting “Beheer de Kameel” en biedt een permanent onderkomen aan de Scoutinggroep Zuylensteyn uit Amerongen-Leersum. Daarnaast wordt de accommodatie ook verhuurd voor activiteiten in het kader van jeugd- en jongerenwerk. Er wordt uitdrukkelijk niet verhuurd voor feesten en partijen. De Kameel beschikt over een recente gebruiksvergunning en voldoet daarmee aan alle brand- en veiligheidsvoorschriften. Aan de gebruiksvergunning zijn VOORSCHRIFTEN verbonden en er is een ONTRUIMINGSPLAN. Huurders worden geacht zich hiervan op de hoogte te hebben gesteld en dienen hiervoor een verklaring te ondertekenen.

Previous slide
Next slide

Ligging
De Kameel staat op een ruim en gevarieerd beplant perceel van 4.000 m2 gelegen op het sportpark “De Burgwal” te Amerongen. Rondom het perceel ligt de gemeenschappelijke parkeerplaats en fietsenstalling, waarop ook uw auto’s en fietsen gestald dienen te worden. Een routebeschrijving en kaart zijn hier te vinden.

Terrein
Op het terrein zijn enkele grote speelterreinen aanwezig en meerdere kleinere. Ook is er een goedgekeurd klimobject aanwezig. Op circa 200 meter van de accommodatie vindt u de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is een nationaal park en kent bijzondere gebruiksregels. Hierin is vrije toegang op (bewegwijzerde) wegen en paden tussen zonsopgang en zonsondergang mogelijk. Er loopt ook een mountainbike route langs de Kameel. Voor bosspelen is tussen zonsopgang en zonsondergang een bosperceel van circa 4 ha beschikbaar. Dit perceel ligt na 100 meter aan de rechterzijde van het onverharde pad (met fietspad) dat achter de ‘Blauwe Schuur’, aan de bosrand, begint. Dit staat ook aangegeven op de kaart die in de hal hangt.
De toegangsvoorwaarden voor het Nationale Park de Heuvelrug zijn op internet te vinden.
Er is ook een centraal informatiepunt.

Voor activiteiten buiten dit bosperceel is afzonderlijk schriftelijke toestemming van de boswachter benodigd. Hiertoe moet de huurder zelf minimaal 4 weken vooraf contact opnemen met Staatsbosbeheer (SBB). Opgemerkt moet worden dat de bossen rondom de Kameel tot de stiltegebieden van het Nationaal Park de Heuvelrug behoren. Nachtelijke activiteiten in de bossen worden dan ook niet toegestaan.

Recreatie
De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen en uitstapjes. Amerongen is een klein nostalgisch dorpje aan de oever van de Nederrijn en aan de voet van de stuwwalbossen van de Utrechtse Heuvelrug. In Rhenen (10 km) bevindt zich Ouwehands Dierenpark voorzien van een openluchtzwembad. Amerongen zelf kent een Tabaksmuseum, het te bezichtigen kasteel Amerongen en het stuwcomplex in de Nederrijn. De laatste twee zijn na afspraak te bezichtigen. In Doorn (10 km) vindt U het Rosarium met skelterbaan en het kasteel Doorn, voormalige verblijfplaats van de laatste Duitse keizer. In Leersum (3 km) is een openlucht verwarmd bosbad. Achter het bosbad liggen de zandverstuivingen van het Leersumse Veld. Buiten het zwemseizoen kan gebruik gemaakt worden van de zwembaden in Rhenen (10 km) en Veenendaal (7 km).