DETAiLS

Afval
Voor de afvoer van huishoudelijk afval is een ondergrondse container aanwezig. Deze wordt regelmatig geleegd. De container is niet bedoeld voor grof (niet huishoudelijk) afval. Glasafval dient gescheiden verzameld te worden en door de huurders zelf naar de glasbak te worden afgevoerd.

Brandveiligheid
Alle lokalen en de keuken zijn voorzien van een brandmelder en aangesloten op een centraal brandmeldpaneel. Dit is niet doorgeschakeld naar de brandweercentrale, maar er gaat wel automatisch een ontruimingssignaal af indien de brandmelders rook of brand detecteren.
U krijgt bij aanvang van de huur een uitgebreide uitleg over het gebruik. Tevens bevinden zich op diverse plekken brandblussers en is het gebouw voorzien van meerdere nooduitgangen. Er is ook een ONTRUIMINGSPLAN en de gebruiksvergunning is aan VOORSCHRIFTEN gebonden. HUURDERS WORDEN GEACHT HIERVAN KENNIS TE HEBBEN GENOMEN.

Fietsen
Fietsen plaatst u buiten het terrein. Het spreekt vanzelf dat op het terrein niet gefietst wordt.

Lokalen
De lokalen zijn voorzien van een marmoleum vloerafdekking. In de lokalen treft u acht-persoons tafels met bijgaande losse stapelbare stoelen aan. Er zijn circa 150 stoelen aanwezig. Deze dienen bij het verlaten van het gebouw weer gelijkmatig over de lokalen te zijn verdeeld volgens de plattegrondjes in de lokalen. In het Explorer/stafhok en stamhok staan tevens een paar banken. Er zijn geen matrasjes of bedden aanwezig.

Kamperen
Wanneer men gelijktijdig aan het verblijf in de Kameel op het omliggende terrein wil kamperen geldt dat hiervoor bij de reservering toestemming aan de beheerder moet worden gevraagd. Kamperen op het terrein wordt uitsluitend toegestaan aan Scoutinggroepen in het bezit van een kampeererkenning, en in samenhang met de huur van het gebouw.

Kampvuur
Het is toegestaan om gebruik te maken van de aanwezige kampvuurkuil. Het spreekt van zelf dat hier uitsluitend niet-geverfd hout in gestookt mag worden en ook niet het pionierhout. Het hout wat aanwezig is, mag gebruikt worden. We kunnen niet garanderen dat er altijd hout aanwezig is. Het zelf sprokkelen van hout in de aanliggende bossen is niet toegestaan. Wanneer (weers)omstandigheden dit noodzaken kan de beheerder de stookpermissie met onmiddellijke ingang intrekken. Actueel stookadvies is op te vragen via www.natuurbrandgevaar.nl.

Keuken
De keuken is voorzien van keukengerei voor de bereiding van maaltijden tot circa 100 personen. Persoonlijk servies, bord, mok en bestek is niet aanwezig. U vindt hier tevens een aardgas gestookte 6 pits gascomfort voorzien van oven en warmhoudoven, een magnetron, een grote koelkast, een grote vriezer en een aanrecht met 1 spoelbak. In de keuken bevinden zich ook een brandblusser, hittemelder en een branddeken. Naast de keuken bevindt zich een professionele vaatwasser en nog eens twee spoelbakken.

Sanitair
Verdeeld in twee eenheden, totaal 6 toiletten (waarvan 2 invalidentoiletten), 4 warme douches en 2 vijf persoons wastafels voorzien van spiegels en planchetten. De sanitaire ruimten zijn volledig voorzien van tegelwerk.

Schoonmaken
Met de aanwezige brandslangen wordt het gebouw wel nat, maar zeker niet schoon. Hiervoor zijn dweilen, bezems en trekkers aanwezig. Schoonmaakmiddelen, vuilniszakken (grote blauwen), toiletpapier e.d. dient u zelf mee te nemen. Het gebouw is bij aankomst voorzien van toiletpapier in de toiletten en vuilniszakken in de prullenbakken. Bij vertrek dient u de aanwezige prullenbakken te legen, van vuilniszakken te voorzien en in de toiletten voldoende toiletpapier te laten. Daarnaast levert u het gebouw geveegd en gedweild op. Alle tafels, stoelen en banken staan weer op hun plaats in het hok (in de hokken hangt een schets van de opstelling). Ook het omliggende terrein en de kampvuurkuil zijn weer opgeruimd.
Graag verzoeken wij uw medewerking om het meubilair weer op correcte plek terug te plaatsen. Het is voor de leiding van de scoutinggroep zeer bewerkelijk om telkens zelf al het meubilair te moeten terugzetten.

Speelvelden en pionierhout
Rondom het gebouw zijn een drietal speelvelden van circa 20 x 30 meter aanwezig. Op het terrein mag niet gegraven worden. In een apart, open hok is pionierhout aanwezig dat gebruikt mag worden om bouwwerken mee te maken (zelf pioniertouw meenemen). Na gebruik dient dit hout weer terug te worden gelegd, gesorteerd op lengte. In dit hout mag niet gezaagd worden.

Internet
Er is ook een (kosteloze) glasvezel internetverbinding (300 Mbit/s) aanwezig.

Verwarming
Het gebouw wordt voornamelijk door een CV installatie met radiatoren verwarmd. Er bevindt zich een thermostaat in het welpenhok. De werking wordt bij het inlaten uitgelegd.

Warm water
Warm water wordt door combiboilers gegenereerd. Tappunten in de keuken, de afwasbakken en in de douches. Met regelmaat wordt gecontroleerd op legionella besmetting.