BEVERS

• Jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar.
• Opkomsttijd: zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.
• Teamleider: Wilfred Willemink & Tim Taverne

De bevers is de speltak voor de jongste leden van scouting. Je speelt een spelprogramma dat speciaal voor deze leeftijdsgroep is geschreven en dat zich afspeelt in een fantasiedorp: Hotsjitonia. Samen met Stuiter en de andere bewoners uit Hotsjitonia maken de bevers er een dolle boel van! Ze doen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. Hier kun je meer lezen over de spelvisie van Scouting.

Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdagochtend heb je als bever bij onze scoutinggroep meestal twee eigen logeerweekenden: eentje vlak voor de zomervakantie (op een andere locatie) en eentje in oktober. In mei/juni is er dan nog het Gezamenlijk kamp met de hele scoutinggroep. Bij het gezamenlijk kamp wordt natuurlijk gezorgd dat je alles meemaakt, maar wel op een manier die bij de bevers past.

De Bevergids is een gids speciaal voor bevers. In de gids neemt de nieuwsgierige Stuiter de bevers mee naar het dorp Hotsjietonia. Daar maken ze door middel van voorleesverhalen en doe- en knutselopdrachten kennis met de bewoners van dit bijzondere dorp. De bevers kunnen zelf door de gids bladeren en de kleurpotloden erbij pakken. Maar er staan ook veel actieve buitenopdrachten in en activiteiten waarbij de bevers hulp nodig hebben van hun ouders en/of leiding. De Bevergids is te koop via de Scoutshop.

Meedoen?
Wil je ook een keertje komen kijken bij de bevers? Dat kan, kom op zaterdag langs op ons clubhuis ‘de Kameel’ of stuur een mailtje naar het secretariaat@zuylensteyn.nl. Die zorgt dan dat er contact wordt opgenomen.

De bevers zijn herkenbaar aan een rode blouse. Verder dragen ze een blauwe (spijker)broek en natuurlijk de groepsdas.

Bekijk ook de speciale website van Scouting Nederland voor de Bevers voor meer informatie!